ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ | ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E.I.A.

ARXELLENCE

Έκθεση των συμμετοχών στον Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό για το Σχεδιασμό Δημοτικής Βρεφονηπιακής Μονάδας και Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων

13.11.2018-25.11.2018Μουσείο Μπενάκη - Κτίριο οδού Πειραιώς
Συνημμένα: 

Στο Μουσείο Μπενάκη/Πειραιώς 138 εγκαινιάζεται η έκθεση των συμμετοχών στον Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό «ARXELLENCE» την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018. Το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής σε συνεργασία με την εταιρία ALUMIL προκήρυξαν τον διαγωνισμό τον Ιανουάριο του 2018 για τον σχεδιασμό Δημοτικής Βρεφονηπιακής Μονάδας και Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων, με αρχές αειφόρου σχεδιασμού, σε οικόπεδο το οποίο προτάθηκε από τον Δήμο Διονύσου, στον Άγιο Στέφανο Αττικής.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής με αυτό τον διαγωνισμό επεδίωξε να ενθαρρύνει τους αρχιτέκτονες να επεξεργαστούν καινοτόμες αρχιτεκτονικές προτάσεις που μπορούν να υλοποιηθούν, συμβάλλοντας στην ουσιαστική βελτίωση των υποδομών δήμων και κοινοτήτων. Ο Διαγωνισμός είχε μεγάλη απήχηση, προσελκύοντας συνολικά 136 εγγραφές, από τις οποίες κατατέθηκαν τελικά 50 έγκυρες μελέτες. Το σύνολο των μελετών που υποβλήθηκαν χαρακτηρίζεται από υψηλό επίπεδο επεξεργασίας και πρωτοτυπίας, με πειραματικές προσεγγίσεις και διερεύνηση θεμάτων που σχετίζονται με τις αρχές αειφόρου σχεδιασμού.

 

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
  • ALUMIL Συστήματα Αλουμινίου
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
  • Δήμος Διονύσου
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
  • Μουσείο Μπενάκη

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ