ΗΜΕΡΙΔΕΣ | ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E.I.A.

Αρχιτεκτονική και Δομική Βιομηχανία

Ημερίδα στο πλαίσιο των Βραβείων Αρχιτεκτονικής 2017

29.09.201718:00Μουσείο Μπενάκη - Κτίριο οδού Πειραιώς
Συνημμένα: 

Στο πλαίσιο των Βραβείων Αρχιτεκτονικής 2017, διοργανώνεται ημερίδα με θέμα «Αρχιτεκτονική και δομική βιομηχανία». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου 2017, ημέρα Παρασκευή, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (οδού Πειραιώς).

Η θεματική της ημερίδας επικεντρώνεται στη σημασία της επιλογής των υλικών από την αρχική σύλληψη ενός αρχιτεκτονικού έργου μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής του. Διαλέξεις από τους βραβευμένους αρχιτέκτονες και στελέχη της Δομικής Βιομηχανίας θα παρουσιάσουν την καταλυτική επίδραση των δομικών υλικών ήδη από τη φάση του σχεδιασμού. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε παραδειγματικές προτάσεις που ανανεώνουν την αρχιτεκτονική δημιουργία.

Η ημερίδα θα δώσει την δυνατότητα συνάντησης, ενημέρωσης και γόνιμης ανταλλαγής απόψεων αρχιτεκτόνων και ειδικών από τον κατασκευαστικό τομέα, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας του δομημένου περιβάλλοντος στην Ελλάδα και την ανάπτυξη της δημιουργικότητας στα υλικά και τις τεχνολογίες.

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν οι χορηγοί των Βραβείων Αρχιτεκτονικής 2017, δηλ. οι εταιρίες ΕΤΕΜ, HALO και ΤΣΙΜΕΝΤΑ HALYPS