ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ | ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E.I.A.

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΔΟΜΟΣΤΑΤΙΚΟΥΣ

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

17.03.201619:00Πνευματικό κέντρο Δήμου Αθηναίων - Αμφιθέατρο 'Αντώνης Τρίτσης'
Συνημμένα: 

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής (Ε.Ι.Α.), οργανώνει μηνιαίες διαλέξεις Ελλήνων αρχιτεκτόνων τα τελευταία δεκατρία χρόνια στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.Οι διαλέξεις αυτές έχουν σημαντική απήχηση στον επαγγελματικό και ακαδημαϊκό χώρο των αρχιτεκτόνων και των φοιτητών αρχιτεκτονικής.Από τη φετεινή χρονιά το Ε.Ι.Α. αποφάσισε, σε συνεργασία με το «σπίτι της Κύπρου» στην Αθήνα, να καλέσει να παρουσιάσουν το έργο τους και Κύπριοι αρχιτέκτονες, αρχίζοντας στις 14 Απριλίου 2016 με τη διάλεξη του αρχιτέκτονα Ζήνωνα Σιερεπεκλή. Αποφάσισε επίσης τη διεύρυνση της θεματολογίας των διαλέξεων, καλώντας και μηχανικούς άλλων ειδικοτήτων (δομοστατικούς, μηχανολόγους κ.α.), που έχουν ασχοληθεί με σημαντικά αρχιτεκτονικά έργα, να παρουσιάσουν τη δική τους οπτική για τα έργα αυτά.

Στο πλαίσιο της πρώτης διάλεξης αυτής της κατηγορίας, ο πολιτικός μηχανικός δρ. Γρηγόρης Πενέλης θα μιλήσει με θέμα: «Αρχιτεκτονικές προκλήσεις σε δομοστατικούς: η περίπτωση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος». Η διάλεξη θα γίνει την Πέμπτη 17 Μαρτίου και ώρα 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50, αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης».

Στην αρχή  της διάλεξης, θα γίνει μια σύντομη παρουσίαση του υπό αποπεράτωση Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), από τον Διευθυντή του Τεχνικού Τμήματος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, αρχιτέκτονα δρα. Θεόδωρο Μαραβέλια.

Ο Δρ.Γρηγόρης Πενέλης, πολιτικός μηχανικός ΑΠΘ με μεταπτυχιακό στη σεισμική μηχανική από το Imperial College, είναι Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας στατικών μελετών «Πενέλης Σύμβουλοι Μηχανικοί ΑΕ» και έχει συμμετάσχει στην μελέτη/έλεγχο περισσοτέρων από 100 κτιρίων στην Ευρώπη και την Μέση Ανατολή. Έχει επίσης μετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα σχετικά με την αποτίμηση σεισμικής τρωτότητας των κατασκευών, την αποτίμηση μνημείων και την σεισμική διακινδύνευση ιστορικών κέντρων. Είναι συ-συγγραφέας του βιβλίου “CONCRETE BUILDINGS IN SEISMIC REGIONS” από τον εκδοτικό οίκο CRC Press. Έχει παρασημοφορηθεί δύο φορές από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας για την προσφορά του στο Πατριαρχείο.

Υποστηρικτής
  • ΟΠΑΝΔΑ
Χορηγοί Ε.Ι.Α. 2016
  • Ideal Standard
Χορηγός Επικοινωνίας
  • EK Magazine

Υποστηρικτής

Χορηγοί Ε.Ι.Α. 2016

Χορηγός Επικοινωνίας