ΗΜΕΡΙΔΕΣ | ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ Ε.Ι.Α.

ΕΣΩ 2016

17.02.201617:30Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

Η 5η ημερίδα ΕΣΩ έρχεται στη Στέγη!

Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, στο μεγάλο Αμφιθέατρο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, διεξάγεται για 5η συνεχόμενη χρονιά η ημερίδα ΕΣΩ. Η ημερίδα ΕΣΩ συγκεντρώνει κάθε χρόνο τους σημαντικότερους εκπροσώπους της Ελληνικής δημιουργικής σκηνής, και έχει καθιερωθεί ως ο κορυφαίος θεσμός προβολής στην Ελλάδα για τις τέχνες του σχεδιασμού.

Το 2016, φαίνεται πιο καθαρά από ποτέ ότι ο χώρος του σχεδιασμού είναι ενιαίος, με πολλές και δημιουργικές επικαλύψεις και αλληλοτροφοδοτήσεις: Μέσα από τις παρουσιάσεις των ομιλητών, αναδεικνύεται η βαθιά ενότητα ανάμεσα στην αρχιτεκτονική, τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, την οπτική επικοινωνία και τις αναπαραστατικές τέχνες.

Οι επιμέρους διαχωρισμοί γίνονται όλο και πιο συμβατικοί ενώ ξεπροβάλλει πάνω απ' όλα η σημασία της δημιουργικότητας και των καινοτόμων πρακτικών με τις οποίες αυτή βρίσκει διέξοδο. Στο ΕΣΩ θα μιλήσουν για τη δουλειά τους: οι Block 722 Architects, ο Διονύσης Σοτοβίκης (Workshop Dionisis Sotovikis), η Μαργαρίτα Βεντουράκη (BETAPLAN), ο Kirios Kriton, ο Στέλιος Κόης (Kois Associated Architects), ο Κοσμάς και ο Φάνης Απατάγγελος (Kommigraphics) και η Κατερίνα Κοτζιά (K&K Architects) ενώ απο το εξωτερικό θα μιλήσει ο Κυριάκος Χατζηπαρασκευάς απο το γραφείο Heatherwick Architects, o οποίος και θα παρουσιάσει 5 απο τα πιο σημαντικά έργα του γραφείου.

Συντονιστές της 5ης ημερίδας ΕΣΩ είναι ο Αρχιτέκτων Άρης Γιαννόπουλος (WoArchitects) και ο

Αρχιτέκτων Σταύρος Μαρτίνος (αρχισυντάκτης, Archisearch.gr και διευθυντής του προγράμματος Arkki  Σχολείο Αρχιτεκτονικής για παιδιά και Νέους ).

Η ημερίδα ΕΣΩ διοργανώνεται από τα περιοδικά ARCHISEARCH.gr και +DESIGN και είναι υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής.