ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ | ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E.I.A.

Arxellence

Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τον σχεδιασμό δημοτικής βρεφονηπιακής μονάδας και αίθουσας πολλαπλών χρήσεων

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής  και η εταιρία ALUMIL προκηρύσσουν στον δήμο Διονύσου διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό με την ονομασία ARXELLENCE για τον σχεδιασμό δημοτικής βρεφονηπιακής μονάδας και Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων, με αρχές αειφόρου σχεδιασμού και την βέλτιστη εφαρμογή και ανάδειξη καινοτόμων προϊόντων της ALUMIL.

Πρόκειται για τον σχεδιασμό κτηρίου που αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα και θα περιλαμβάνει στο ισόγειο Μονάδα Απασχόλησης Βρεφών και Νηπίων, δυναμικότητας 6 βρεφών και 15 νηπίων, και στον 1ο όροφο Αίθουσα Συγκεντρώσεων, δίνοντας προτεραιότητα στην εύρυθμη λειτουργία του συνολικού συγκροτήματος, στη σχέση δομημένου και αδόμητου χώρου και στο αποτύπωμα του στο περιβάλλον.

Έτσι στα οπωσδήποτε πιο περιοριστικά δεδομένα του οικοπέδου, επιχειρείται να επιτευχθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του κτηρίου, ο καλύτερος προσανατολισμός του για την κατά το δυνατόν ενεργειακή του αυτονομία και η μελέτη διαμόρφωσης του ακάλυπτου χώρου συνδυάζοντας το σχεδιασμό της φύτευσής τους, με διάθεση οργανωμένου υπαίθριου χώρου.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στον διαγωνισμό, συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής.

Με αφορμή νέα ερωτήματα που διατυπώθηκαν σχετικά με τον διαγωνισμό Arxellence, από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής διευκρινίζεται ότι πρόκειται για έναν διαγωνισμό ιδεών. Ο Δήμος Διονύσου υπέδειξε ένα συγκεκριμένο οικόπεδο, ώστε ο διαγωνισμός να μην είναι άσκηση επί χάρτου, αλλά να αντιμετωπίζει πραγματικές ανάγκες. Είναι προφανές ότι εφόσον ο Δήμος ενδιαφερθεί για την υλοποίηση του έργου, θα ακολουθήσει τις προβλεπόμενες από τη σχετική νομοθεσία διαδικασίες.  

Το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού είναι το εξής:

10 Ιανουαρίου 2018 | Έναρξη διαγωνισμού

12 Φεβρουαρίου 2018 | Λήξη προθεσμίας εγγραφής

05 Μαρτίου 2018 | Λήξη προθεσμίας αποστολής ερωτημάτων

19 Μαρτίου 2018 | Δημοσιοποίηση όλων των απαντήσεων στον ιστότοπο του Ε.Ι.Α. (www.heliarch.gr)

04 Μαΐου 2018 | Λήξη προθεσμίας αποστολής και παραλαβής μελετών στα γραφεία του E.I.A.

31 Μαΐου 2018 | Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην προκήρυξη που επισυνάπτεται και στο site του διαγωνισμού: www.arxellence.alumil.co

 

Συνεργαζόμενος Φορέας
  • ALUMIL Συστήματα Αλουμινίου

Συνεργαζόμενος Φορέας