ΣΥΝΕΔΡΙΑ | ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Ε.Ι.Α.

Το Bauhaus και η Ελλάδα - Νέα προθεσμία υποβολής περιλήψεων

Η νέα ιδέα της σύνθεσης στις τέχνες και την αρχιτεκτονική

30.05.2019-01.06.2019
Συνημμένα: 

Νέα προθεσμία υποβολής περιλήψεων: 30 Σεπτεμβρίου 2018

Εξαιτίας του μεγάλου ενδιαφέροντος για το συνέδριο, η νέα τελική προθεσμία υποβολής περιλήψεων είναι η 30η Σεπτεμβρίου 2018. Οι θεματικές περιοχές και οι προδιαγραφές παραμένουν ως έχουν. Είναι επίσης αυτονόητο ότι ισχύουν όλες οι μέχρι τώρα δηλώσεις συμμετοχής που έχουν αποσταλεί.

Πληροφορίες: bauhaus2019.asfa.gr

 

 

Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας και η Κρατική Ακαδημία Καλών Τεχνών Στουτγάρδης οργανώνουν διεθνές συνέδριο με τίτλο «Το Bauhaus και η Ελλάδα», με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Μπάουχαους στη Βαϊμάρη. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 30-31 Μαΐου / 1η Ιουνίου 2019.   Το συνέδριο θα κινηθεί γύρω από δύο γενικές θεματικές περιοχές:  1. Σημασία και επιρροή του Μπάουχαους στις τέχνες και την αρχιτεκτονική στην Ελλάδα 2. Συγκριτική αποτίμηση της επιρροής του Μπάουχαους σε άλλες χώρες και η διδακτική των τεχνών Το Συνέδριο θα πλαισιωθεί από παράλληλες εκδόσεις και μουσικές εκδηλώσεις σχετικές με την κουλτούρα του Μπάουχαους που θα ανακοινωθούν προσεχώς.    Το Συνέδριο πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής.

 • Γενικές πληροφορίες Συνεδρίου: bauhaus2019.asfa.gr 

• Διαδικτυακή διεύθυνση αποστολής περιλήψεων και επικοινωνίας: bauhaus2019@asfa.gr

 Τελική προθεσμία αποστολής περίληψης: Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

 Θα ακολουθήσει η έκδοση των πρακτικών του Συνεδρίου. Η συμμετοχή στο Συνέδριο και η παρακολούθηση των εργασιών του είναι δωρεάν. Επιστημονικοί υπεύθυνοι του Συνεδρίου και των παράλληλων εκδηλώσεων:  Ανδρέας Γιακουμακάτος, καθηγητής Αρχιτεκτονικής, Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης ΑΣΚΤ Σωκράτης Γεωργιάδης, καθηγητής Αρχιτεκτονικής, Κρατική Ακαδημία Καλών Τεχνών Στουτγάρδης