ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ | ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E.I.A.

Κοινός Τόπος

Διάλεξη ΔΗΜΗΤΡΗ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΥ

08.06.201719:00Πνευματικό κέντρο Δήμου Αθηναίων - Αμφιθέατρο 'Αντώνης Τρίτσης'

Η παρουσίαση προσπαθεί να αναδείξει το ρόλο που έχουν στη συγκρότηση του αρχιτεκτονικού “λόγου” μια σειρά από βασικές έννοιες όπως ο τόπος, η μνήμη, η υλικότητα και η δομή. Με διαφορετικό σημείο αναφοράς και αφετηρίας, οι συσχετίσεις που αναπτύσσονται μεταξύ του αρχιτεκτονικού έργου, του δημιουργού, του χρήστη και του κοινωνικού περιβάλλοντος καθορίζουν τελικά τόσο τη δημιουργία όσο και τη θεώρηση του εκάστοτε έργου.

Οι βασικές αυτές έννοιες θα επιχειρηθεί να ανιχνευθούν σε μια σειρά από έργα που καλύπτουν χρονικά μια περίοδο δεκαπέντε ετών και περιλαμβάνουν τόσο υλοποιημένα έργα όσο και μελέτες μικρής αλλά και συνθετότερης κλίμακας. Μέσα από αυτά ιχνηλατούνται  σχέσεις και έννοιες που ανακαλύπτονται, εξελίσσονται, μεταλλάσσονται και επιστρέφουν σε μια συνεχή, ανοικτή πορεία.

 

Ο Δημήτρης Θωμόπουλος είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Π. (1999) και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ε.Μ.Π. (2001). Έχει λάβει τα Βραβεία «Καλύτερο πρώτο έργο νέου αρχιτέκτονα των ετών 2007 – 2009» και  «Καλύτερη μελέτη των ετών 2009 – 2013» από τη διεθνή επιθεώρηση αρχιτεκτονικής ΔΟΜΕΣ. Έχει λάβει μια σειρά από διακρίσεις σε διεθνείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές αρχιτεκτονικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει πλήθος δημοσιεύσεων αρχιτεκτονικού έργου σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο καθώς και δημοσιεύσεων ερευνητικού έργου και εισηγήσεων σε Διεθνείς επιστημονικές συναντήσεις. Δίδαξε αρχιτεκτονική σύνθεση στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων ΔΠΘ από το 2005 έως το 2011 ως λέκτορας 407/80 ενώ από το 2011 διδάσκει αρχιτεκτονική σύνθεση στην Αρχιτεκτονική Σχολή του πανεπιστημίου Frederick της Λευκωσίας.

Συνεργαζόμενος Φορέας
  • ΟΠΑΝΔΑ
Χορηγοί Ε.Ι.Α. 2016-2017
  • ALUMIL Συστήματα Αλουμινίου
  • Europa
  • NEOKEM
Χορηγός υλικών του Ε.Ι.Α.
  • vitex

Συνεργαζόμενος Φορέας

Χορηγοί Ε.Ι.Α. 2016-2017

Χορηγός υλικών του Ε.Ι.Α.