ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ | ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E.I.A.

ΧΩΡΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ

Διάλεξη ΤΣΑΜΠΙΚΟΥ ΠΕΤΡΑ

10.12.201519:00Πνευματικό κέντρο Δήμου Αθηναίων - Αμφιθέατρο 'Αντώνης Τρίτσης'

Στο πλαίσιο του 13ου κύκλου διαλέξων Ελλήνων αρχιτεκτόνων του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015, στις 19:00 θα πραγματοπιηθεί η διάλεξη του αρχιτέκτονα ΤΣΑΜΠΙΚΟΥ ΠΕΤΡΑ, με τίτλο ΧΩΡΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, .

Η διάλεξη αναπτύσσει μια παράλληλη εξέλιξη ερευνητικής δραστηριότητας, στοχασμού και αρχιτεκτονικής έκφρασης με νήμα την έννοια της χωρικής διαφοράς. Η έννοια αυτή ανάγεται σε κεντρική ιδέα και τελικά ένα εργαλείο που επεξεργάζεται τις φαινομενικά αντιθετικές δυνάμεις κατά τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό: διαχείριση ορίων δημοσίου - ιδιωτικού, σχέση κτιστού - άκτιστου, φυσικού-τεχνητού κ.α.  ως συνεχείς συνθήκες που συνυπάρχουν, αλληλοεπιδρούν και νοηματοδοτούν η μία την άλλη. Μέσα από σκίτσα, διαγράμματα και εικόνες από βραβευμένες μελέτες, αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και έργα, θα παρουσιαστούν διαφορετικές προσεγγίσεις χωρικών διαφορών, η προσπάθεια να μετατραπούν σε εύληπτες χωρικές εμπειρίες και αντίστροφα.

Ο Τσαμπίκος Πετράς γεννήθηκε στον Πειραιά (1984) και κατάγεται από τη Ρόδο. Αποφοίτησε από τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ και συνέχισε τις σπουδές του ως υπότροφος στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΕΜΠ, «Σχεδιασμός-Χώρος-Πολιτισμός». Διερευνά σε διδακτορικό επίπεδο θέματα που αφορούν την προσβασιμότητα και την συμμετοχή των αισθήσεων στην αντίληψη του χώρου. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα και έχει διακριθεί σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς. Το έργο του έχει παρουσιαστεί στην 6η και 7η  πανελληνία έκθεση αρχιτεκτονικού έργου στην Πάτρα,  στην 6η, 7η, 8η  Bienalle Νέων Αρχιτεκτόνων στο Μουσείο Μπενάκη καθώς και στη 13η διεθνή έκθεση αρχιτεκτονικής στο Buenos Aires. To 2011 απέσπασε την διάκριση Europe’s emerging architect - 40under40 award από το Eυρωπαϊκό Kέντρο Aρχιτεκτονικής.

Συνεργαζόμενος Φορέας
  • ΟΠΑΝΔΑ
Χορηγός Επικοινωνίας
  • EK Magazine
Χορηγοί Ε.Ι.Α. 2014 - 2015
  • Ideal Standard
  • Sarnitec

Συνεργαζόμενος Φορέας

Χορηγός Επικοινωνίας

Χορηγοί Ε.Ι.Α. 2014 - 2015