ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ | ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E.I.A.

Ασαφή όρια

Διάλεξη ΗΛΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, SO-IL

  •  

19.11.201519:00Πνευματικό κέντρο Δήμου Αθηναίων - Αμφιθέατρο 'Αντώνης Τρίτσης'

Στο πλαίσιο του 13ου ΚΥΚΛΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ Ελλήνων αρχιτεκτόνων, θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015, στις 19:00, η διάλεξη του Ηλία Παπαγεωργίου, από το γραφείο SO-IL, με τίτλο Ασαφή όρια.

O Ηλίας Παπαγεωργίου (Αθήνα 1980) είναι partner στο αρχιτεκτονικό γραφείο SO – IL στη Νέα Υόρκη. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο  Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα και στο Πανεπιστήμιο του Χαρβαρντ στις ΗΠΑ ως υπότροφος του ιδρύματος Ωνάση.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο SO – IL  διευθύνεται από τους Florian Idenburg, Jing Liu και Ηλία Παπαγεωργίου. 

Με παγκόσμια εμβέλεια, το γραφείο συνθέτει εμπειρίες από τα πεδία της αρχιτεκτονικής, της ακαδημαϊκής κοινότητας και των τεχνών. Το γραφείο εμπλέκεται σε όλες τις κλίμακες και τα στάδια της αρχιτεκτονικής διαδικασίας με κριτήριο την καλλιτεχνική και εννοιολογική ακεραιότητα και στόχο την υλοποίηση των ιδεών τους στον κόσμο.

Μερικά απο τα πιο αξιοσημείωτα έργα του γραφείου είναι το υπό κατασκευή  Μουσείο Τέχνης Manetti Shrem, στο Davis στην Καλιφόρνια, κτίριο για τη γκαλερύ Kukje στη Σεουλ στη Ν. Κορέα, η εγκατάσταση PoleDance πού έλαβε το πρώτο βραβείο στο πρόγραμμα νέων αρχτιεκτόνων του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη το 2010, το PartyWall, πρόταση για φοιτητικές κατοικίες στην Αθήνα και το Veiled, μελέτη για μια τουριστική εγκατάσταση στο Αιγαίο, η οποία παρουσιάστηκε στη 14η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής στη Βενετία. 

Η δουλειά του γραφείου έχει αναγνωριστεί διεθνώς,  λαμβάνοντας σημαντικά βραβεία, όπως το MoMAPS1 Young Architects Program, το AIA Young Practices Award και το Emerging Voices Award της Architectural League, ενώ επίσης έχει παρουσιαστεί σε διεθνή έντυπα, όπως οι New York Times, η Wall Street Journal, το Fast Company, το Domus, καθώς και σε εκθέσεις στο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, το Los Angeles Forum for Architecture and Urbanism, το Studio-X στο Πεκίνο και το Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα. 

Συνεργαζόμενος Φορέας
  • ΟΠΑΝΔΑ
Χορηγοί Ε.Ι.Α. 2014 - 2015
  • Ideal Standard
Χορηγοί Ε.Ι.Α. 2014 - 2015
  • Sarnitec
Χορηγός Επικοινωνίας
  • EK Magazine

Συνεργαζόμενος Φορέας

Χορηγοί Ε.Ι.Α. 2014 - 2015

Χορηγοί Ε.Ι.Α. 2014 - 2015

Χορηγός Επικοινωνίας