ΜΟΝΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ | ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E.I.A.

3SK ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ

1972 - 2014, ΕΡΓΑ

24.09.2014-09.11.201420:00Μουσείο Μπενάκη - Κτίριο οδού Πειραιώς

"Τα έργα που περιλαμβάνονται στην έκθεση δεν διεκδικούν την ταυτότητα των μοναδικών αντικειμένων, παρουσιάζουν απλώς το αποτέλεσμα του καθημερινού βιώματος της Αρχιτεκτονικής πρακτικής μέσα από το επάγγελμα, και τις σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ μας και με τους πελάτες μας.

Η Αρχιτεκτονική είναι μια πρακτική και εφαρμοσμένη τέχνη, πρέπει να οδηγεί στην κατασκευή ενός αντικειμένου σε συγκεκριμένο χρόνο, με ορισμένο προϋπολογισμό για δεδομένα πρόσωπα ή ομάδες κοινωνικές. Ταυτόχρονα είναι πάντα μια δημόσια χειρονομία. Όσο μικρό και αν είναι το αντικείμενο που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε, υπόκειται στην κρίση του κόσμου για πολλά χρόνια – έχει δημόσιο χαρακτήρα. Η διπλή αυτή συνθήκη δημιουργεί έναν ιδιαίτερο ιδεολογικό χώρο, με συνέπεια να γεννιούνται ψευδαισθήσεις από την απόλυτη αδυναμία έως την παντοδυναμία.

Κινούμαστε πάντα σ’ένα όριο, και αυτό είναι το ενδιαφέρον της Αρχιτεκτονικής. Υπηρετούμε ένα δύσκολο επάγγελμα, το οποίο, όταν κατά την άσκησή του συνδιαλέγεται δημιουργικά με τις ιδέες και τα έργα της ιστορίας του και το ζωντανό σύγχρονο παρόν του, διαμορφώνει ένα περιβάλλον ζωής γεμάτο απρόβλεπτα, ικανοποιήσεις και απογοητεύσεις.

Οι επεμβάσεις μας έχουν πάντα την πρόθεση – είτε αφορούν σε συγκροτήματα διακοπών, με τρομερά μεγέθη σε ευαίσθητα περιβάλλοντα, είτε σε κατασκευές μέσα στον αστικό ιστό – να αξιοποιήσουν την υπάρχουσα κοινωνική επένδυση και το παιχνίδι των αναμνήσεων.

Το περιεχόμενο της Αρχιτεκτονικής είναι συνδεδεμένο με τη δημιουργία που στηρίζεται στη νεωτερικότητα, στο καινούριο, που όσο και αν είναι ακατανόητο, ανεπιτυχές και δύσκολο, είναι ταυτόχρονα και συναρπαστικό, γιατί απελευθερώνει από το προφανές, την επανάληψη και τις μιμήσεις.

Ελπίζουμε ότι, μετά από τόσο κόπο και χρόνο που ξοδέψαμε, υπήρξαν κάποιες μικρές στιγμές που οι οικοδομικές εκφράσεις τους έχουν μια σημασία και δεν θα ευτελιστούν".

3SK Στυλιανίδης Αρχιτέκτονες

 

Αντώνης Στυλιανίδης, TU Berlin

Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Technische Universität Berlin, απ’ όπου αποφοίτησε το 1964. Προσλήφθηκε στο γραφείο του Walter Gropius στη Βοστόνη,  όπου μελέτησε και επέβλεψε πρότυπο πειραματικό σχολείο για 1200 παιδιά, στο Βερολίνο. Το 1968 επέστεψε στην Αθήνα και άρχισε να εργάζεται σαν ελεύθερος επαγγελματίας.

Βαγγέλης Στυλιανίδης, ΕΜΠ, CRU

Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Αποφοίτησε το 1975. Μετά από δύο χρόνια μεταπτυχιακών σπουδών στο Παρίσι, το 1978 επέστρεψε στην Αθήνα και συνεργάστηκε με τον Αντώνη Στυλιανίδη.

Κώστας Σιώνης, ΑΠΘ

Σπούδασε αρχιτεκτονική στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απ’ όπου αποφοίτησε το 1974. Εργάστηκε σε διάφορα αρχιτεκτονικά γραφεία της Αθήνας και από το 1987 συνεργάζεται με το γραφείο „Α.Β. Στυλιανίδης Αρχιτέκτονες“.

Βάσια Στυλιανίδη, ΒΑ (Hons),  UoW

Σπούδασε αρχιτεκτονική στο KIAD – Canterbury και στο University of Westminster του Λονδίνου. Συνεργάστηκε με το γραφείο „Α.Β. Στυλιανίδης Αρχιτέκτονες“ από το 2001.

 

3SK Στυλιανίδης Αρχιτέκτονες

Το 2004 ιδρύεται η Α.Ε. „3 SK Στυλιανίδης Αρχιτέκτονες“ από τους Αντώνη και Βαγγέλη Στυλιανίδη και με τη συμμετοχή των Κώστα Σιώνη, Καλλιόπης Κοντόζογλου και Βάσιας Στυλιανίδη. Τον Οκτώβριο του 2010 η Καλλιόπη Κοντόζογλου αποχώρησε από το γραφείο.

 

*Φωτογραφία: Ενίσχυση και μετασκευή πρώην Εργοστασίου ΦΙΞ - Στην εκπόνηση της αρχιτεκτονικής μελέτης συνεργάστηκε η Κ. Κοντόζογλου

Χορηγός Επικοινωνίας
 • EK Magazine
Χορηγοί
 • Dedron ξύλινα δάπεδα
 • Stonetech Gonianakis
 • Βαγενάς υφάσματα επιπλώσεων
 • Viokef lighting
 • Xenex
 • Δίεδρον καταστευές από ξύλο
 • ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.
 • Bright Special Lighting
 • Darco Hellas
 • BathroomPlus Π. Σαπουντζή Α.Ε.
 • Κοπιδάκης ξύλινες δημιουργίες
 • e-progetto.com

Χορηγός Επικοινωνίας

Χορηγοί