ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ | ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ Ε.Ι.Α.

MEA2013 AWARDS

Τελετή απονομής των βραβείων και έκθεση

  •  

  •  

  •  

  •  

  •  

  •  

  •  

27.11.2013-08.12.2013Contemporary Space Athens

Τα Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής “MEA2013 AWARDS” ολοκληρώθηκαν με επιτυχία έπειτα από τη μεγάλη συμμετοχή ανεξάρτητων αρχιτεκτόνων και αρχιτεκτονικών ομάδων από διάφορες χώρες της Μεσογείου.

Η αυλαία θα πέσει στην Τελετή Απονομής των Βραβείων του Διεθνή Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού που θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ., στο Ινστιτούτο Θερβάντες (Μητροπόλεως 23, Αθήνα).

Θα είναι μεγάλη τιμή και χαρά για μας να παρευρεθείτε στην εκδήλωση και να στηρίξετε με την παρουσία σας τις δράσεις μας που στοχεύουν στην ενίσχυση της ανταλλαγής ιδεών σχετικών με την περιβαλλοντική συνείδηση στο σχεδιασμό, ενώ παράλληλα εμπλουτίζουν την οικολογική προσέγγιση της βιωσιμότητας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας της Ισπανίας και του Ινστιτούτου Θερβάντες.

Παράλληλα, έκθεση των βραβευμένων έργων θα φιλοξενηθεί από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 8 Δεκεμβρίου στο European Centre (Μητροπόλεως 74, Αθήνα). Η Έκθεση θα είναι ανοιχτή, εκτός Δευτέρας και Τρίτης, από τις 2 μ.μ. μέχρι τις 9 μ.μ.

Η ομάδα των “MEA2013 Awards”

_________________________________________________________________________________

Λίγα λόγια για τα “ΜΕΑ 2013 Awards”

Ο Διεθνής Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός, που οργανώθηκε φέτος για πρώτη φορά από το περιοδικό “Building Green”, σκοπό έχει να αναδείξει τις πιο σύγχρονες και δημιουργικές σχεδιαστικές προτάσεις που έχουν υλοποιηθεί στο διάστημα των τελευταίων πέντε ετών στη ζώνη της Μεσογείου, όπου επικρατούν παρόμοιες κλιματολογικές και οικονομικές συνθήκες. Ο διαγωνισμός καλύπτει όλες τις προτάσεις που έχουν υλοποιηθεί στη μεσογειακή ζώνη, στις ακόλουθες κατηγορίες: Αστικός σχεδιασμός, Πολεοδομικός σχεδιασμός, Κατοικία, Υγεία, Πολιτισμός, Αναψυχή, Εμπορικές χρήσεις.

Επιμελητές του διαγωνισμού ήταν η Αγνή Κουβελά, αρχιτέκτονας (www.couvelas.net) και ο Μανώλης Ηλιάκης, αρχιτέκτονας-spatial designer (www.yolkstudio.gr). Δύο επιτροπές πλαισίωσαν το διαγωνισμό. Στην κριτική επιτροπή, που καθόρισε την τελική επιλογή των έργων που υποβλήθηκαν, συμμετείχαν οι: Günkut Akin, Ali Abu Ghanimeh, Antonio Ortiz, Παναγιώτης Τουρνικιώτης και Antoine Zammit. Στην τιμητική επιτροπή, που σχολίασε τα βραβεία, συμμετείχαν οι: Richard England, Δημήτρης Φατούρος, Mario Pisani και Karin Skousbøll.