11η Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων: Προκήρυξη

Ημερομηνία: 
28.04.2023

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για την ανάπτυξη της σύγχρονης ελληνικής αρχιτεκτονικής, προκηρύσσει διαγωνισμό επιλογής έργων για την 11η Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων. Στόχος των εκδηλώσεων της Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων είναι η συγκέντρωση ενός αντιπροσωπευτικού δείγματος των δραστηριοτήτων των νέων αρχιτεκτόνων, η ανάδειξη νέων δημιουργών και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την ανάπτυξη της αρχιτεκτονικής σκέψης και την παραγωγή αρχιτεκτονικού έργου στην Ελλάδα σήμερα.

Στη Biennale γίνονται δεκτές προτάσεις από αρχιτέκτονες ηλικίας έως και 45 ετών που αφορούν υλοποιημένα έργα και μη υλοποιημένες προτάσεις, υπό τον όρο ότι αντιστοιχούν σε πραγματικές αναθέσεις μελετών ή διακρίσεις σε διαγωνισμούς. Δεν επιτρέπεται η υποβολή σπουδαστικών εργασιών. Όλες οι συμμετοχές θα δημοσιευτούν και θα παρουσιαστούν σε σχετικό κατάλογο που θα εκδώσει το Ε.Ι.Α. και τα έργα που θα επιλεγούν θα παρουσιαστούν αναλυτικά. Παράλληλα, στον χώρο της έκθεσης θα οργανωθεί ημερίδα, με προσκεκλημένους εισηγητές με στόχο την κριτική αποτίμηση του συνόλου των έργων.

Η πενταμελής κριτική επιτροπή αποτελείται από τους Αναστάσιο Κωτσιόπουλο ομότιμο καθηγητή Α.Π.Θ. (συντονιστή), Αναστάσιο Τέλλιο Καθηγητή Α.Π.Θ., Κωνσταντίνο Μωραΐτη Καθηγητή Ε.Μ.Π., Μόρφω Παπανικολάου Αρχιτέκτονα IUAV και Δημήτρη Θωμόπουλο αναπληρωτή Καθηγητή Α.Π.Θ.  Ως αναπληρωματικά μέλη ορίζονται οι Σταύρος Γυφτόπουλος Καθηγητής Ε.Μ.Π. και Αλκμήνη Πάκα Καθηγήτρια Α.Π.Θ.

Η έκθεση θα διεξαχθεί στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών στη Θεσσαλονίκη, σε συνδιοργάνωση με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Α.Π.Θ., από τις 16 Δεκεμβρίου 2023 έως τις 14 Ιανουαρίου 2024, παράλληλα με την έκδοση του καταλόγου.

 

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 28 Απριλίου 2023: Δημοσίευση προκήρυξης της 11ης Biennale

Παρασκευή 01_11b_prokiriksi.pdf01_11b_prokiriksi.pdf01_11b_prokiriksi.pdf01_11b_prokiriksi.pdf Ιουνίου 2023: Λήξη προθεσμίας υποβολής συμμετοχών

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023: Έκθεση και εκδηλώσεις της 11ης Biennale

 

#eia11Biennale

Στα συνημμένα αρχεία θα βρείτε την αναλυτική προκήρυξη και τη φόρμα συμμετοχής.